recept från: Linnéas Skafferi
Blåbär

Mug cake med blåbär, banan och choklad

Mug cakes är enkla att variera och perfekt att göra som mellis till hungriga barn nu när vardagen dragit igång på riktigt igen.

Ingredienser (2 rejäla glas)
• 1 dl havregryn
• 1 ägg
• 1/2 banan
• 3/4 dl blåbärssoppa
• 1 nypa vaniljpulver
• 1 1/2 msk kakopulver
• 1 dl färska blåbär

Gör så här
Lägg havregryn, ägg, banan, blåbärssoppa, vanilj och kakao i en blender. Mixa till en slät smet. Tillsätt de färska blåbären och mixa snabbt så alla blåbär delas.
Häll upp i muggar och grädda på full effekt i 1-4 minuter i micron. Håll koll och öppna luckan minst en gång så det inte pyser över kanten.

Mug cakes är enkla att variera och perfekt att göra som mellis till hungriga barn nu när vardagen dragit igång på riktigt igen.
De ska absolut serveras varma, de är allra godast då. Men se upp så ni inte bränner er då de kan vara väldigt varmt när de kommer direkt ur micron!

Hur länge du behöver köra din mug cake i micron beror helt på hur stora muggar du gräddar i. Här hällde jag upp smeten i tre mindre koppar, då blev de klara på mindre än 2 minuter. Men en större mugg kräver lite längre tid i micron. Mellan 1-4 minuter skulle jag säga att du får räkna med. Jag brukar öppne luckan efter halva tiden så det inte pyser över kanten på muggen.