Nypon

Nyponbars

Ett väldigt spännande sätt att använda vår klassiska nyponsoppa. Bjud dina vänner på nyponbars under en utflykt eller kollegorna till eftermiddagsfikat och vi garanterar att du blir populär!

Ingredienser (ca 20 stycken)
• 7 dl müsli
• 1 dl hasselnötter
• 1 dl sesamfrön
• 1 dl torkade nyponskal
• 1 krm salt
• 2 tsk mald kanel
• 2 dl Sagolika nyponsoppa
• 2 äggvitor
• 2 msk honung
• topping: 50 g mörk choklad

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Mixa de torra ingredienserna. Tillsätt nyponsoppa, äggvitor och honung. Mixa snabbt ihop till en kladdig deg. Tryck ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper, till en ca 30x25 cm stor platta. Markera bitar med en kniv. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minunter, tills den har fått fin färg. Låt kallna. Skär ut bitarna. Smält chokladen och ringla över bitarna. Låt stelna.