Nypon

Nyponscones

Nybakade scones! Mmmm… Här fullproppat med C-vitaminrika nypon. Servera dem varma med smör och ost tillsammans med ett glas nyponsoppa.

Ingredienser (2 runda kakor)
• 4 dl vetemjöl
• 1 dl grahamsmjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1 tsk salt
• 50 g smör
• 2 ½ dl Sagolika nyponsoppa
• ½ dl torkade nyponskal i bitar (kan uteslutas)
• 2 msk mjölk till pensling

Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i små bitar och finfördela i mjölblandningen. Tillsätt nyponsoppa och nyponskal. Rör snabbt ihop till en kladdig deg. Dela degen i två delar och platta ut till två kakor, cirka 16 cm i diamater, direkt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med mjölk. Baka i mitten av ugnen i 13-15 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna lite innan servering.