Blåbär

Rawbollar med blåbär & lakrits

Blåbär och lakrits är underbart ihop. Blåbärets toner av skog och jord som möter den mer häftiga lakritssmaken. Här kan man själv välja ett lakritspulver med eller utan salmiaksalt.

Ingredienser (cirka 20 stycken)
• 2 dl skalade pistagenötter
• 1 dl dinkelflingor
• 6 mjuka, torkade fikon (100 g)
• 1 dl torkade blåbär (70 g)
• 1 krm äkta vaniljpulver
• 1 dl Sagolika blåbärssoppa

Strössel
• kokosflingor
• lakritspulver
• finhackade pistagenötter

Gör så här
Mixa pistagenötter och dinkelflingor till fina smulor. Klipp fikonen i mindre bitar. Lägg i fikon, blåbär och vaniljpulver och kör smuligt. Tillsätt blåbärssoppan. Kör till en tjock smet. Forma till bollar, rulla i kokos, lakritspulver och pistagenötter. Ställ kallt i cirka 30 min. Förvara svalt.